top of page

Lezers

Vensters

Vensters weg van hier geopend

Bastiaan Brink schrijft als een goed gastheer: je bent welkom in zijn avontuur. Een veelzijdig avontuur dat hij van binnenuit vertelt, geflankeerd door zintuiglijke en verstandelijke waarnemingen. Fris, scherp, humoristisch, praktisch en bezield. Met taalgebruik van zulk een schoonheid, souplesse en diversiteit, dat het gevoel van voortdurende esthetiek mij het gehele boek door vergezelde. Ook als je zelf niet gaat reizen heb je in ieder geval na het lezen van déze reis om de wereld, de beleving dat er vensters ver weg van hier, voor je zijn open gegaan. Een absolute aanrader.

 

Lisette Thans

 

21 februari 2015

Een aanrader

Een aanrader

Dit boek heeft veel indruk op mij gemaakt. Ik houd zelf van reizen. Aan de ene kant is het herkenbaar door een herinnering aan plekken waar ik zelf ben geweest en aan de andere kant ook totaal niet omdat ik zelf niet zo op avontuur ben ingesteld. Dat maakt het spannend en bij elk verhaal was ik nieuwsgierig naar meer.

Bastiaan Brink heeft een duidelijke passie voor de schoonheid van woorden. Door zijn beeldende en levendige schrijfstijl begrijp ik de betekenis van woorden die voor mij eerder onbekend waren.

De verschillende verhalen geven een mooie balans tussen de belevenissen van een intelligente volwassen man en een avontuurlijk, nieuwsgierig jongetje. Ik vind dit boek een verrijking, meer dan een reisverhaal en is het ook gewoon goed vermaak. Een aanrader.

 

Linda van der Meulen

 

24 februari 2015

Een bijzonder reis

Een bijzondere reis

Sporen naar de horizon van Bastiaan Brink heb ik met graagte tot me genomen. Heeft niets met spoorwegen te maken, doch leest als een trein, want Brink is een scherp waarnemer. Mij spraken vooral de hoofdstukken over Nepal en Mongolië aan. Ik denk door de plastische en meelevende verbeelding van het landschap, waardoor je je persoonlijk bij de wederwaardigheden betrokken gaat voelen. Maar toch ook is het de soepele schrijfstijl die het leesplezier waarborgt. Terwijl de door de pagina's verweven filosofische ontboezemingen niet minder interessant en toepasselijk zijn, dus drempelloos met het verhaal meevloeien. En de mooiste zin staat volgens mij op pag. 197: Hij begreep me omdat hij krankzinnig was. Over zo'n zin kan ik lang nadenken, lachen en huilen tegelijk. De in het boek opgenomen foto's zijn een lust voor het oog, maar dat hadden er wel wat meer mogen zijn. Alles bij elkaar genomen, als je van reizen houdt en open staat voor andere culturen dan de onze: lezen!
 

Bart Alkemade

 

10 maart 2015

Spannend

Spannend en levendig

Sporen naar de Horizon is rijk aan belevingen, menselijke ervaring, filosofische inzichten, poëtische beschouwingen en amusante anekdoten. Het is ook mooi geschreven. De schrijver beschikt over een prachtig woordenschat die het mogelijk maakt alles wat hij waarneemt levendig en gedetailleerd mee te beleven. Als lezer ben je met je zintuigen permanent uitgedaagd. Bastiaan Brink is een race verteller.

 

Colette Noël

 

6 mei 2015

Pageturner

Sporen naar de horizon: pageturner!

Bastiaan neemt je aan de hand mee naar verschillende interessante delen van de wereld en bezienswaardigheden. Hij heeft oog voor het kleinste detail. Stapt in het gevoel van mens en dier! Het is bovendien in schitterende zinsbouw geschreven. Een boek om van te houden!

 

Maria Dool

 

20 december 2015

bottom of page